Kepada Semua Pengguna DDK / Pemegang Aset & Rakan Kongsi,

Sudah hampir 6 bulan DDK berjalan lancar dalam system de-sentralisasi sejak penyenaraian pertama kami di SIMEX dengan hanya tiga (3) pasaran ‘PAIR’ dan sehingga sekarang November 2019, kami mempunyai sehingga 15 DDK ‘PAIR’ dengan kerjasama dengan beberapa Penukar Global seperti

DOBIEXCHANGE – https://www.dobiexchange.com/ ,

EXMARKETS – https://exmarkets.com/register/ref/1HGAMP0RTP &

FINEXBOX – https://www.finexbox.com/Reg/register/referrer/391803.html 

Sources by: https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets .

Kami telah mencapai jumlah tertinggi kira-kira $ 400K – $ 700K (RM 1.6 Juta – RM 2.9 Juta) dalam 24 jam yang dilaporkan oleh CoinMarketCap. Jumlah Pasaran pada hari ini ialah $ 8,524,469 USD (RM 35.6 Juta) dengan Kedudukan Pasaran # 328 &  perubahan semalam dalam peratusan positif ialah $ 0.016026 USD (RM 0.067)  (0.31%) seperti yang dilaporkan oleh

https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/ratings/ (19 November 2019)

Oleh itu, dari sini kita boleh melihat potensi Teknologi DDK dan perkembangan positif projek ini bukan hanya berdasarkan satu (1) entiti tunggal yang terlibat dalam perjalanan kejayaan ini. Ia sentiasa menjadi model perniagaan kami untuk bekerjasama dengan mana-mana kolaborator yang berpotensi dalam meningkatkan dan memberi manfaat kepada ekosistem DDK. Di samping itu, Teknologi DDK telah ditubuhkan sebagai Penyedia Penyelesaian Blockchain TOP 10 untuk rantau Asia-Pasifik (APAC) pada 2019 – https://blog.ddkoin.com/2019/10/30/embrace-another-success-ddk- stand-among-top-10-apac-blockchain-solution-providers-2019 /.

Dengan mewujudkan semula ekosistem Blockchain yang berpusatkan kepada komuniti, kami tetap relevan dalam pasaran global dalam melaksanakan penggunaan ‘cryptocurrency’ oleh aktiviti kesedaran dan pendidikan yang berterusan semasa fasa adopsi awal ini. Sila baca artikel terkini dan pengumuman yang dihantar sebelum ini mengenai proses jangka masa projek  –

http://45.77.243.131/?P = 855

Oleh itu, di bawah adalah beberapa perkara penting yang perlu diambil kira bahawa kita perlu menegaskan dan menekankan perkara tersebut sebelum kita bergerak ke hadapan ke arah peningkatan Tahun 2020 dan pengembangan strategik dunia perniagaan.

1) Dasar Penilaian Projek DDK – Meningkatkan Nilai

Yayasan DDK adalah badan independen (bergerak dengan sendiri) , nirlaba (tidak membuat keuntungan) dan demokratik bagi masyarakat DDK dengan misi untuk mempromosikan dan menyokong ekosistem DDK, pembangunan, dan pendidikan untuk membawa protokol yang terde-sentralisasi (DPOS & AEPOS) ke dunia. Yayasan DDK akan menyediakan mekanisme pendanaan untuk masyarakat DDK dan menarik masyarakat dengan meningkatkan dan mengembangkan perkhidmatan digital terbuka di seluruh dunia.

Dana / geran akan disediakan untuk pemaju dan rakan kongsi untuk membangunkan projek terbuka dengan mampan atau menyampaikan / meningkatkan perkhidmatan, sementara masyarakat akan mendapat manfaat dengan memperoleh pengetahuan teknologi blockchain secara tidak langsung

Sebarang projek yang dicadangkan untuk Yayasan DDK mesti melalui Majlis Yayasan DDK. Majlis Yayasan DDK akan menilai dan melaksanakan usaha wajar terhadap projek itu sebelum memuktamadkannya. Oleh kerana DDK adalah platform yang terpencil, mana-mana projek yang menggunakan nama Yayasan DDK mesti menerima pengesahan dari Majlis Yayasan DDK melalui dasar penilaian yang tepat. Mana-mana projek yang tidak dinilai oleh Majlis Yayasan DDK dianggap sebagai hubungan bukan perkongsian dengan Yayasan DDK dan dengan menggunakan nama Yayasan DDK dalam promosi mereka adalah tidak dibenarkan. Walau bagaimanapun, Yayasan DDK sentiasa menyokong sebarang perkembangan positif dan menggalakkan perniagaan tulen dalam komuniti.

Sebaliknya, untuk menekankan misi dan visi, Yayasan DDK sentiasa menggalakkan kerjasama dan perkongsian dalam membina ekosistem Teknologi Blockchain dan cryptocurrency untuk memastikan teknologi DDK memberikan penyelesaian kepada masyarakat. Malah, keselamatan platform adalah kebimbangan utama kami untuk melindungi dan memelihara. Secara langsung pasaran DDK Blockchain terbuka dan cryptocurrency ‘liar’ disebabkan penggunaan awal, kita tahu bahawa tingkah laku masyarakat dan tindakan kadang-kadang diikuti oleh FUD – https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty,_and_doubt ATAU FOMOhttps://en.wikipedia.org/wiki/Fear_of_missing_out.

Oleh itu, Pasukan Yayasan DDK dengan bantuan majlis perundangan akan sentiasa melakukan tahap yang terbaik untuk melangkah ke hadapan untuk memastikan ekosistem DDK akan sentiasa dalam persekitaran yang sihat dan harmonisasi komuniti positif ketika kita memfokuskan kepada pengembangan perniagaan.

Sila rujuk di bawah untuk proses ringkas (Peringkat) mengenai dasar Yayasan DDK untuk menyokong mana-mana projek yang ditubuhkan di dalam ekosistem DDK:

Peringkat Pertama – Penyampaian Projek

 • Idea & Skop persembahan projek
 • Matlamat projek dan misi & visi
 • Struktur dan Hala Tuju Projek
 • Pasukan Projek dan Pembangun
 • Ketekunan wajar

Peringkat Kedua – Penilaian Majlis Projek

 • Implementasi projek
 • Sokongan & Panduan
 • Membuat keputusan & penyempurnaan
 • Pelaporan Kewangan / Belanjawan
 • Pendedahan dana yang dibelanjakan
 • Perancangan projek yang dimuktamadkan

Peringkat Ketiga – Dokumentasi dan Penilaian Garis Masa

 • Kertas putih (Kertas Kerja)
 • Hala tuju
 • GitHub (* jika berkenaan)
 • Status Pengurusan Kewangan
 • Dokumentasi undang-undang
 • Struktur Pengurusan Risiko
 • Portfolio syarikat – Kelangsungan jangka panjang
 • Pasaran produk patut (PMF) – Bahagian ini adalah pilihan / bergantung kepada asal projek
 • MOU / Perjanjian

Peringkat ke Empat – Mekanisme Kelulusan dan Hibah (Pilihan pada kelulusan)

 • Syarat tertutup
 • Menggalakkan kerjasama antara syarikat dan sinergi
 • Kemajuan kewangan dan teknikal akhir dari penerima
 • Geran susulan atau proses pemberian pinjaman ditutup.
 • Melapor kepada asas pembiayaan secara berjadual

Penafian: Yayasan DDK mempunyai hak untuk mengubah proses dan klausa berdasarkan budi bicaranya sendiri, sebarang projek yang tidak terikat dengan MOU / Perjanjian tidak dianggap sebagai rakan kongsi kami *

2) Cap Dagangan DDK – Perlindungan dan kerharmonian

Kami ingin memaklumkan bahawa pada Oktober 2019, ‘DDK Application Mark’ di bawah Kelas 9 dan Kelas 36 telah diterima oleh Pendaftaran Cap Dagangan Malaysia dan pada masa ini adalah pada akhir tahap pendaftaran https://www.ddkoin.com/documentation/DDK_Trade_Mark.pdf.

Kedua-dua Cap Dagangan tersebut difailkan di bawah nama Ketua Pegawai Eksekutif Projek, Cik Nurshuhada Binti Zainal. Sila ambil perhatian bahawa sebagai tindak balas kepada perkara di atas, kami tidak akan bertolak ansur dengan sebarang salah nyataan dan penyalahgunaan logo DDK, tanda atau penyampaian, di mana dalam kes seperti itu, tindakan undang-undang akan diambil. Kami TIDAK akan bertanggungjawab terhadap apa-apa punca maklumat yang tidak selaras dengan kertas putih rasmi DDK dan saluran rasmi atau pengumuman.

Daripada hak IP ini (Harta Intelek) yang diterima untuk DDK di bawah definisi:

Kelas 9: Perisian komputer; perisian komputer untuk memproses bayaran elektronik dan memindahkan dana ke dan dari orang lain; perisian komputer untuk menubuhkan, mengkonfigurasi, mengendalikan dan mengawal peranti mudah alih, peranti yang boleh pakai, telefon bimbit, komputer, dan perkakasan komputer; perisian pembangunan aplikasi; perisian komputer untuk digunakan dalam memuat naik, mengatur, memuat turun, menghantar, memanipulasi, dan menyemak semula data, fail audio, fail video dan fail media; perisian pengesahan yang boleh dimuat turun dari rangkaian komputer global dan / atau dirakam pada media komputer; perkakasan komputer; perkakasan komputer; perkakasan komputer yang boleh pakai; perkakasan komputer yang boleh dipakai; perisian aplikasi yang boleh dimuat turun; perisian aplikasi mudah alih yang boleh dimuat turun untuk peranti mudah alih; perisian aplikasi mudah alih yang boleh dimuat turun untuk telefon dan tablet; peranti komunikasi wayarles untuk penghantaran data, imej, audio, kandungan video dan multimedia; sistem pengenalan biometrik; USB stick; Peranti storan USB; peranti penyimpanan cakera keras; fon kepala; Pemain MP3; DVD; CD ROM; cakera padat (audio / video); cakera padat (ingatan baca sahaja)

Kelas 36: Perkhidmatan dompet elektronik (perkhidmatan pembayaran); pemindahan dana elektronik; perkhidmatan pemberian pinjaman kepada peniaga yang dijamin oleh akaun belum terima; pemprosesan bayaran kad kredit; pemprosesan pembayaran kad debit; perkhidmatan kewangan; perkhidmatan urus niaga kewangan; perkhidmatan kewangan berhubung dengan mata wang digital; menyediakan transaksi komersial yang selamat; kebenaran pembayaran, pengesahan, dan perkhidmatan pemprosesan transaksi; bertukar wang; pemprosesan bayaran pertukaran asing elektronik; perkhidmatan pemprosesan pembayaran, iaitu menyediakan perkhidmatan pemprosesan transaksi mata wang maya untuk orang lain; perdagangan mata wang dan perkhidmatan pertukaran; perkhidmatan perdagangan kewangan elektronik; membersihkan dan menyelaraskan transaksi kewangan melalui rangkaian komputer global; menyediakan pelbagai jenis perkhidmatan pembayaran dan menyediakan perkhidmatan kewangan, iaitu pemprosesan kad kredit dan kad debit dan penghantaran bil dan pembayarannya, yang dijalankan melalui rangkaian komputer global; perkhidmatan kewangan, iaitu, membolehkan pemindahan dana dan pembelian produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh orang lain, semua melalui rangkaian komunikasi elektronik; perkhidmatan pembayaran bil.

Dengan ini, LOGO DDK tidak dibenarkan digunakan oleh mana-mana individu / organisasi / pihak / syarikat dengan niat, tindakan / reka bentuk / penulisan / kata-kata & sebagainya untuk apa-apa tindakan yang salah terhadap hak-hak yang salah dan mengelirukan undang-undang dan peraturan walaupun teknologi DDK adalah Sumber Terbuka. Sijil ini membolehkan pemilik LOGO memadam / membuang / mengabaikan / menghilangkan & menyembunyikan orang-orang yang palsu / bukan entiti sebenar / bukan tulen dalam mewakili LOGO dan pemahaman tentang LOGO. Walau bagaimanapun, bagi mana-mana entiti yang menggunakannya secara bijak dengan cara yang paling bermanfaat mengenai teknologi, strategi perniagaan & membuat penyelesaian dari DDK Blockchain kepada komuniti terutamanya dalam menerima DDK (DDKOIN) dalam platform mereka sebagai kaedah pembayaran atau menggunakan DDK dengan cara yang betul, anda sentiasa terbuka untuk kerjasama dan penglibatan. Cap Dagangan Berdaftar ini juga memohon perniagaan tulen anda dan mengamankan platform sejak teknologi DDK adalah sistem Desentralisasi yang boleh digunakan untuk sesiapa sahaja dan aset yang terlibat dengan nilai-nilai, oleh itu kita perlu mewujudkan persekitaran keselamatan, stabil dan sihat.

3) Kolaborator DDK dengan MOU & Perjanjian – Perancangan strategik perniagaan

Semasa acara Simposium Blockchain Antarabangsa (IBS) 2.0 bulan lepas (https://bit.ly/32LdqEj), Yayasan DDK telah menandatangani perkongsian perkongsian dengan ESKA (Dahulu dikenali sebagai SK-Consulting), Miranz Technologies, Chakravuyha Software Technologies, dan CoinRanking .com. Team.

Selain itu, Sijil Penyertaan Penyertaan dibuat dengan wakil dari Himpunan Pengusaha Muda Indonesia (HIPMI) dan VNDC Ltd. Tambahan lagi, sijil sesi kolaborasi masa depan ditandatangani dengan Inovative International College (IIC) untuk menawarkan mata wang yang berkaitan dengan blockchain dan digital (Crypto program / Modul yang menjadikan institusi akademik tempatan (Malaysia) pertama yang menawarkan program / Modul ini untuk pelajar melanjutkan pengajian mereka ke kursus Blockchain. Dengan menandatangani MoU ini, kami berharap DDK dan rakan usaha samanya dapat mewujudkan lebih banyak projek yang berpotensi untuk kerjasama masa depan.

Di samping itu, rakan kongsi dan kolaborator telah dimeterai sama ada MOU (Memorandum Persefahaman) atau MOA (Memorandum Perjanjian) untuk pembangunan masa depan dan perancangan strategik perniagaan untuk ekosistem DDK dan untuk memastikan bahawa teknologi DDK sentiasa setanding dengan organisasi teknologi Blockchain lain yang mempunyai telah ditubuhkan di pasaran yang sangat kompetitif di seluruh dunia agar kami menjadi antara penyedia Penyelesaian Blockchain terbaik di dunia.

Terdapat kumpulan pemaju, ahli akademik, organisasi perniagaan, Pertukaran Global dan rakan kongsi korporat yang terlibat dengan Yayasan DDK untuk pertumbuhan projek ini. Akan ada banyak berita, aktiviti dan kemaskini yang akan diumumkan tidak lama lagi pada kerjasama ini kerana kami juga ingin memastikan bahawa seluruh Pemegang Kepentingan yang menyokong projek ini merasa bernilai atas setiap sumbangan mereka.

4) Sokongan DDK dan saluran rasmi – Pusat Setempat

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Platform DDK, sila dapatkan bantuan daripada pasukan Sokongan DDK kami di laman web DDK, sokongan sembang langsung (http://tiny.cc/rddi8y). Pasukan sokongan kami akan melayan semua pertanyaan dari pukul 8 pagi hingga 11 malam (waktu Singapura).

Sila juga terus didaftarkan dan berkomunikasi di saluran FORUM komuniti terbuka kami untuk sebarang perbincangan dan kemas kini – https://forums.ddkoin.com/. Semua pasukan Yayasan DDK akan berada di sana untuk anda dan kami juga mempunyai moderator aktif untuk memudahkan komunikasi anda.

Sila ikuti komuniti DDK dengan mengikuti kami di media sosial kami untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai DDK. Berikut adalah pautan Media Sosial DDK rasmi:

• Facebook: http://tiny.cc/45ci8y

• Twitter: http://tiny.cc/l7ci8y

• LinkedIn: http://tiny.cc/08ci8y

• Quora: http://tiny.cc/t9ci8y

• Telegram: http://tiny.cc/kadi8y

• Instagram: http://tiny.cc/vbdi8y

• Blog: http://tiny.cc/pgdi8y

Dalam ringkasan, kami telah mencipta dan menubuhkan beberapa saluran komunikasi untuk anda untuk berhubung dengan kami dan sentiasa mendapat maklumat dan maklumat terkini dari blog dan pengumuman.

Kami juga mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf atas sebarang kesulitan yang berlaku dan mari kita lihat pada sisi terang platform ini dan ekosistemnya yang boleh memperbaiki dan menyediakan penyelesaian kewangan terbaik untuk anda.

Terima kasih.

Salam,

DDK FOUNDATION

Categories: Announcements

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *