Para Pemegang DDK yang dihormati, Rakan kongsi, Delegasi dan Kolaborator:

Melangkah ke arah perancangan Tahun 2020, terdapat banyak ciri dan fungsi baru yang akan dilaksanakan dalam Platform DDK untuk fasa adopsi (Pengambilan). Sementara itu, semasa kesinambungan kesedaran dan tahap pendidikan untuk seluruh masyarakat DDK, pasukan Yayasan DDK akan sentiasa berusaha meningkatkan Teknologi DDK untuk penggunaan keseluruhan ekosistem. Berikut adalah garis masa untuk Pembangunan Terkini DDK dari Pembangun DDK untuk fasa adopsi (Pengambilan):

Fasa pertama

Suku Ke-empat 2019 (November, Disember)

 • Kemas kini Core DDK
 • Kod QR Web – Versi BETA
 • Pemaju Pusat
 • Mesin Maya DDK – Versi BETA
 • DDK Explorer (versi terkini yang dinaik taraf)

Fasa Kedua

Suku Pertama Tahun 2020 (Januari, Februari, Mac & April)

 • Pembangunan DAI – Versi BETA
 • Airdrop 2.0
 • Tebus frasa laluan (Mekanisme Baru)
 • Pedagang Pembayaran
 • Hantar Stake
 • Bonus Kumpulan Pending (GB)

Fasa ke-Tiga

Suku ke-dua 2020 (Mei, Jun, Julai & Ogos)

 • Widget Pembayaran untuk Pedagang
 • DAI – Ditingkatkan kepada Instrumen untuk penciptaan token cepat dan mudah

* Harap maklum bahawa sebarang perubahan pada Garis Masa akan diumumkan tepat pada masanya dan sebarang pelaksanaan & penggunaan akan dilakukan secara berkala. Sila teruskan mengikuti saluran rasmi DDK untuk pengumuman terkini.

Melihat perkembangan ini, Pemaju DDK akan melaksanakan “Deliver Sprint”. Setiap sprint bermula dengan merancang sprint yang menetapkan matlamat sprint dan barangan backlog produk yang diperlukan. Pasukan menerima apa yang mereka setuju sedia dan menterjemahkannya ke dalam backlog sprint, dengan pecahan kerja yang diperlukan dan perkiraan ramalan untuk tujuan sprint. Setiap sprint berakhir dengan kajian semula sprint dan sprint retrospektif, yang mengkaji perkembangan untuk dipaparkan kepada pengguna dan mengenal pasti pengajaran dan penambahbaikan untuk sprint seterusnya. Sila rujuk pautan GitHub untuk kemajuan dan kemas kini terkini – https://github.com/AraiEzzra/DDKCORE/releases & https://github.com/AraiEzzra/DDKCORE/pulls?q=is%3Apr+is%3Aclosed masing-masing untuk versi terkini pembebasan nod CORE DDK dan kerja Kod oleh pemaju. Mengikut keadaan semasa, Pemaju DDK sedang berjalan dalam menyelesaikan Core DDK dengan meningkatkan penggunaan memori, rangkaian, akhir transaksi, perkhidmatan masa dan API Platform DDK. Ia juga termasuk dalam membangunkan asas yang diperlukan untuk pembangunan selanjutnya dengan ciri seperti penyimpanan fail IPFS dan Interchain.

Dalam suku akhir 2019, Pemaju DDK sedang menjalankan pelaksanaan Kod QR & QR INVOICE di platform DDK Web Mainnet untuk memudahkan pengguna melakukan aktiviti transaksi P2P. Sebahagian daripada itu, Pemaju juga mencipta Pemaju Pusat yang boleh digunakan untuk mengemaskini semua kod pemaju DDK Teknikal dan dokumen yang berkaitan dengan bahagian Teknikal DDK seperti dokumentasi DVM, dokumentasi API, manual integrasi dompet, manual persediaan nod, pemasangan nod delegasi dan banyak lagi yang boleh dikongsi dengan semua pengguna dan rakan kongsi Teknologi DDK.

Berikut adalah pautan prototaip awal untuk rujukan anda.

https://www.figma.com/file/Zr2H6HgNG0QTXSOONBhV3ElR/DDK-Wallet


https://www.figma.com/proto/uBHBNk4M4upwxZNIQ5LTi7/Development-central-DDK?node-=&scaling=min-zoom&node-id=169%3A65

Tambahan pula, Mesin Maya DDK (DVM) adalah proses mengintegrasikan Mesin Maya Ethereum ke DDK Blockchain. Ia akan membolehkan kontrak pintar Turing-lengkap dan aplikasi Desentralisasi menggunakan bahasa yang paling popular di dunia. Pepejal dan perpustakaannya yang telah diuji untuk dibina. Sebaliknya, pelaksanaan DDK mempunyai mekanisme pengiraan gas yang sedikit berbeza. Dalam Ethereum, gas adalah mata wang yang berasingan, yang harga ditentukan oleh pelombong, sedangkan di DDK harga gas ditetapkan ke harga pasaran DDKOIN yang memudahkan pengiraan harga operasi banyak.

Dalam Penambahan, Teknologi DDK juga akan keluar dengan kemas kini DDK Explorer terkini pada Tahun 2020 di mana akan terdapat antara muka explorer baru yang kelihatan lebih bermaklumat dan lebih baik daripada explorer saat ini. Reka bentuk penjelajah baru jelas unggul walaupun dibandingkan dengan pemimpin industri dunia lain seperti TRON, EOS atau Ethereum. Ia terdiri daripada banyak fungsi baru seperti Permodalan Pasaran, penukar di mana ia akan membantu untuk menukar jumlah DDK kami kepada USD, BTC dan ETH. Di samping itu, penjelajah baru ini juga akan mempamerkan pangkat 10 Perwakilan teratas dan bilangan Undian yang mereka terima, harga “BID” & “ASK” yang ditunjukkan untuk memudahkan perdagangan dan sebagainya. Peningkatan ini yang kami hasilkan adalah untuk bersaing dalam dunia teknologi Blockchain dengan perkembangan pesatnya teknologi ini.

Di bawah adalah prototaip seperti untuk rujukan anda pada Explorer Terkini – https://www.figma.com/proto/OQOM6UYjunhxQIulcvZSHepL/DDK-Explorer?node-id=261%3A5866&viewport=-10546%2C3507%2C1.928308129310608&scaling=min- zum

Tambahan lagi, pelaksanaan DDK Asset Issuing (DAI) akan dimulakan pada Januari tahun 2020. DAI adalah sistem pengeluaran token yang penting untuk memperluaskan aplikasi blockchain dalam industri perkhidmatan Fintech (Teknologi Kewangan) dan aplikasi diedarkan maju . Melalui suku pertama tahun 2020 terdapat beberapa projek lain dan ciri yang dipertingkatkan yang akan dilaksanakan seperti Airdrop 2.0 dengan Sistem Sambung Arbitrase Auto dan kami juga akan membuka “Penebusan Passphrase” dengan mekanisme baru yang selamat untuk pengguna ETPS (berpusat) yang masih tidak menebus frasa laluan mereka. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa “Passphrase” dicipta oleh BIP39 Mnemonic kod yang serupa dengan protokol LISK, untuk menjana karakter dalam Passphrase yang mana ia berada di bawah jagaan pengguna dan sila simpannya dengan selamat. Sebarang kehilangan kunci laluan (1/2) adalah risiko anda sendiri. Mohon jangan berkongsi dengan mana-mana orang yang tidak dipercayai kerana Frasa laluan ini tidak boleh diubah / ditetapkan semula / diubah. Anda perlu memberi amaran agar ia selamat apabila DDK adalah platform Blockchain yang terdesentralisasi (Open-Source/ Software Terbuka).

Sebaik kita telah membangunkan fungsi Kod QR di DDK Mainnet, Pemaju DDK akan meneruskan dengan platform pembangunan Fasa 2 untuk Pedagang Pembayaran. Ciri ini akan membolehkan dan menggalakkan pengguna menggunakan DDKOIN (koin) sebagai kaedah pembayaran di mana ia akan meningkatkan kebolehgunaan DDKOIN sebagai ciri dan wataknya yang ditakrifkan sebagai “Utiliti Syiling” dan bukan Token Keselamatan.

Dalam nota tambahan lain, kami dengan sukacitanya memaklumkan bahawa DDK (DDKOIN) akan menyenaraikan lebih banyak Pasangan Pasar daripada kerjasama dan kerjasama tambahan yang telah dilakukan oleh Yayasan DDK dengan Bursa Crypto yang terkenal, untuk tujuan meningkatkan harian (24 Jam ) jumlah dagangan dan peredaran syiling untuk memberi impak kepada Permodalan Pasaran. Kami mensasarkan untuk memiliki Volum Perdagangan yang sangat besar serta permodalan yang tinggi untuk mempunyai nilai tinggi projek ini untuk perancangan positif dan penargetan masa depan yang lebih tinggi untuk mempunyai lebih daripada 30 Pasaran Pasaran oleh Akhir Tahun 2019 yang seperti yang ada sekarang kira-kira 15 Pasaran Pasaran dari 4 edaran Pertukaran Global dari ExMarkets, SIMEX, FINEXBOX & DOBI Trade. Sila rujuk seperti di bawah oleh ranking pada 18 November 2019 untuk rujukan anda:

1. DDK / VNDC

2. DDK / BTC

3. DDK / ETH

4. DDK / USD

5. DDK / USDC

6.DDK / USDT

7. DDK / LTC

8. DDK / TRX

Sumber oleh – https://coinranking.com/coin/kmGGzflTwc8Q+ddkoin-ddk/markets & https://coinmarketcap.com/currencies/ddkoin/markets/reported/ (menanti kemas kini FINEXBOX)

Kesimpulannya, Kami berharap bahawa proses biasa dalam perkembangan untuk fungsi, ciri dan kemas kini yang baru dalam Teknologi (Platform) DDK akan berjalan lancar dan boleh dilakukan dalam tempoh masa yang disediakan. Yayasan DDK menghayati seluruh kerjasama yang diberikan untuk mengadopsi platform DDK ke arah 100% desentralisasi dan Projek Sumber Terbuka. Pasukan Pengurusan DDK dan pasukan Pemaju DDK akan sentiasa melakukan yang terbaik untuk DDK Community and Partners dalam menaik taraf dan meningkatkan Teknologi DDK dari semasa ke semasa untuk memastikan ekosistem DDK berevolusi selari dengan misi untuk menjadi Penyedia Solusi Blockchain terbaik dalam dunia.

Salam,

Yayasan DDK

Categories: Announcements

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *